Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.




KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Recepty
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Tradičný džem netradične dátum pridania
11-07-2014


Hoci recepty na džemy bývajú súčasťou rodinného pokladu, občas nezaškodí vyskúšať aj niečo nové a netradičné. Džemy sa totiž dajú pripraviť z takmer každého druhu ovocia a je možné do nich pridávať zaujímavé ingrediencie ako zázvor, vanilku či čokoládu. Ich prípravy sa obávať nemusíte. S pomocníkmi na želírovanie to zvládnete rýchlo, jednoducho a bez zbytočných pochybení.



Nezvyčajné džemové kombinácie

Pri príprave obľúbeného džemu sa nebojte experimentovať. Okrem klasických marhuľových, slivkových a jahodových džemov vyskúšajte pripraviť džemy aj z exotickejších



ovocí ako je ananás alebo melón. Jedinečná kombinácia ananásu a vanilky prinesie na váš stôl príjemné osvieženie. K melónu zase pridajte červenú papriku a vyrazte svojim hosťom dych úžasným melónovým čatní s paprikou. Tradičný malinový džem si tiež zaslúži niečo nové – vďaka zázvoru alebo čokoláde sa určite stane jedným z vašich favoritov. S džemom sa však dajú pripraviť aj hotové kulinárske veľdiela – napríklad spojením džemu a mäsa. K divine zvoľte brusnicový či šípkový džem, kačicu zase ozvláštnite medom a pomarančovým džemom. Akýkoľvek džem si dokážete pripraviť jednoducho sami doma. Bude vám k tomu stačiť len vybrané ovocie a vhodný želírovací prípravok, s ktorým si váš vlastný domáci džem, hoci aj z netradičných ingrediencií, uvaríte za pár minút.

Aby vaša snaha nevyšla nazmar, venujte výberu správnych prípravkov dostatočnú pozornosť. Základom procesu želírovania je pektín. Obsahuje ho každé ovocie, avšak v rôznom množstve. Všímajte si teda hlavne to, či je dané ovocie kyslejšie alebo sladšie, a či je viac alebo menej zrelé. Pri kyslom a menej zrelom siahnite po prípravku Dr.Oetker Gelfix Klasik 1:1. Naopak pri zrelom a veľmi sladkom ovocí zvoľte Dr.Oetker Gelfix Super 3:1. S ním bude mať váš džem intenzívnu ovocnú chuť a bude hotový za 6 minút. Ak by sa vám zdalo, že džem ešte nie je dostatočne tuhý, pridajte do neho ešte 1 – 2 kávové lyžičky kyseliny citrónovej. Tá vám pomôže dosiahnuť tú správnu konzistenciu. A navyše ju budete môcť v domácnosti použiť aj na odstránenie vodného kameňa, napr. z rýchlovarných kanvíc alebo kávovarov.

Autor: Marta Turociová
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 0




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí)








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio