Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.




KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Grilovacie recepty
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Pikantné grilované rebierka pre 4 až 6 osôb dátum pridania
28-02-2005


Mnoho ľudí zaraďuje rebierka ako jedlo k pivu. Ale krásne sfarbené rebierka a s nádherným leskom odráža osobitosť omáčky tohto jedla. Na amerických Garden party sa podávajú s kapustovým šalátom a celozrnným chlebom.


Potrebujeme:
2 pásy rebierok z mladého bravč. mäsa, spolu asi 2kg
2 až 3 lyž. prášk. chili papriky
soľ a čierne korenie na dochutenie

O m á č k a:
1 pohár rajčinového kečupu
1/3 pohára hroznového muštu
1/4 pohára pomarančovej šťavy
1/3 pohára hnedého cukru alebo 1/2 pohára medu
4 strúčiky cesnaku, očisteného, rozmačkaného
2 lyž. Worcesterskej omáčky



2 lyž. prášk. chili papriky
1 lyž. horčice
2 čaj.lyž. mletého kmínu
1/2 čaj.lyž. mltého zázvoru
1/4 čaj. mletej škorice

Príprava:
Rozhorúčte si rúru na 170°C.
Rebierka zospodu opaprikujte, okoreňte a osoľte. Rebierka vložte do rúry a jemne prikryte alobalom. Mierte pečte asi jednu hodinu.
Zatiaľ si pripravte omáčku: na panvici zmiešajte kečup, mušť, pomarančovú šťavu, hnedý cukor (med), cesnak, Worcesterskú omáčku, papriku, horčicu, kmín, zázvor a škoricu.
Na miernom ohni priveďte do varu. Varte, nezakrývajte, opatrne miešajte, pokým sa chute dobre premiešajú asi 15 minút. Dajte bokom.
Pripravte oheň v grile. Okoreňte rebierka opatrne s čiernym korením a dochuťte soľou, položte na naolejovaný gril. Rebierka natrite omäčkou a nemusíte ňou šetriť. Grilujte pokým sa nekaramelizuje, 8 - 10 minút. Otočte, natrite opäť s omáčkou a grilujte do chrumkava, kým sa neskaramelizuje omáčka, takisto asi 8 až 10 minút.
Rebierka položte na drevenú dosku (krájaciu) a rozkrájajte na časti. Naaranžujte na horúcom tanieri a podávajte.
Nalejte zvyšnú omáčku do malej misky a dajte na stôl.
Dobrú chuť!

Autor: flora.sk
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 1



1 .. bez mena .. 10-04-2014 | 16:12:26




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí)








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio