KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Zaváraniny
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Príprava nálevu a plnenie dátum pridania
26-04-2005




Ovocie sa zalieva nálevom pripraveným z kryštálového alebo iného cukru. Cukor sa rozpúšťa v studenej alebo horúcej vode (rýchlejšie sa rozpustí).


Je zbytočné ho prevárať.
Koncentrácia cukrového nálevu závisí od druhu ovocia, jeho zrelosti, uloženia v pohári a od požiadaviek konzumentov. Zaváracie poháre naplníme ovocím do 3/4.
Ovocie nálevom zalievame tak, aby hladina nálevu po uzatvorení siahala do výšky 0,5 až 1 cm od viečka. Nemusíme mať obavu, že viečko sa neprichytí, ak je okraj pohára a viečko vlhké od nálevu a ak pri sterilizácii nálev vystúpi až k okraju, prípadne máličko uniká z pohára. Je to dôkaz toho, že z pohára unikol všetok vzduch, takže kompót na povrchu nemôže zhnednúť ani splesnivieť.



Autor: vic
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 0




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí)








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio