Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.




KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

FLORA
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

FLORA - Mapa stránok




Jesenná kávová torta dátum pridania
11-10-2017


Doba prípravy: asi 40 minút, Doba pečenia: asi 35 minút, Vystačí na: asi 12 porcií, tortová forma (Ø 26 cm)


Potrebujeme
Na cesto:
1 balenie Piškótových variácií Dr.Oetker
100 g mletých mandlí
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
5 vajec
50 g nastrúhanej horkej čokolády

Na náplň:
750 ml smotany na šľahanie
3 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
40 g práškového cukru
15 g instantnej kávy

Na ozdobenie:
25 g mandľových plátkov

Príprava:
1. Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes na piškótové cesto s mandľami a vanilínovým cukrom. Pridáme vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Nakoniec vmiešame nastrúhanú čokoládu. Nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 35 minút

2. Korpus necháme vo forme vychladnúť. Potom korpus vyberieme z formy a pozdĺžne ho prekrojíme tak, aby bol spodný diel korpusu vyšší. Vrchný diel korpusu rozdrobíme do misky a odložíme stranou. Spodnú časť korpusu prenesieme na podnos a okolo neho upevníme očistený okraj formy.

3. Na prípravu náplne v mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom, vanilínovým cukrom a cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do polotuha. Pridáme kávu a vyšľaháme dotuha. Náplň nanesieme do formy na spodný diel korpusu a uhladíme.

4. Na ozdobenie opražíme na teflónovej panvici mandľové plátky a vmiešame ich k rozdrobenému korpusu. Zmes nanesieme na povrch náplne, odložíme do chladničky asi na 2 hodiny a necháme stuhnúť.

Autor: zdroj Oetker
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 0


Zobraziť reakcie, prispieť reakciou




Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio