Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.




KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Recepty
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Rozkvitnuté venčeky dátum pridania
16-03-2015


Ako stvorené pre Veľkú noc. Doba prípravy asi 50 minút, doba pečenia asi 20 minút, vystačí na asi 25 porcií.



Na cesto:
1 balenie Venčekov Dr.Oetker
250 ml vody
125 g margarínu
3 vajcia

Na náplň:
višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 350 g)
zmes na prípravu krému (súčasť balenia Venčekov Dr.Oetker)
650 ml mlieka
150 g zmäknutého masla
60 g práškového cukru
1 balíček tortového želé číreho
250 ml šťavy z kompótu

Na ozdobenie:
2 balíčky tmavej polevy
Kvetiny oblátkové Dr.Oetker





Príprava
1. Zo zmesi na prípravu cesta pripravíme odpaľované cesto s vodou, margarínom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Na tukom vymastený plech nastriekame venčeky (Ø 5 – 6 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Doba pečenia: asi 20 minút (prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame!)

2. Venčeky necháme vychladnúť. Višňový kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme.
3. Zo zmesi na prípravu krému a mlieka uvaríme krém podľa návodu na obale. Maslo vyšľaháme s cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka a po častiach doň na najvyššom stupni zašľaháme vychladnutý krém.
4. Tortové želé pripravíme so šťavou z kompótu podľa návodu na obale. Do želé ihneď vmiešame odkvapkané višne a necháme vychladnúť.
5. Venčeky pozdĺžne rozkrojíme. Na vychladnuté spodné časti nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka 1/2 krému. Na krém nanesieme želé s višňami a zvyšok krému.
6. Na ozdobenie rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli polevy. Vrchnú časť venčekov zľahka namočíme do rozpustenej polevy, položíme na krém. Dozdobíme kvetinami.
Uchovávame v chladničke.

TIP:
Tmavú polevu môžeme nahradiť s punčovou.

Autor:
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 0




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí)








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio