Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.




KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Recepty
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Cappuccino veterníky dátum pridania
30-11-2014


Doba prípravy asi 45 minút a doba pečenia asi 20 minút. Vystačí na asi 22 porcií



Potrebujeme:
Na cesto:
1 balenie Venčekov Dr.Oetker
1 zarovnaná PL kakaa
250 ml vody
125 g margarínu
3 vajcia

Na náplň:
zmes na prípravu krému (súčasť balenia Venčekov Dr.Oetker)
650 ml mlieka
1 zarovnaná PL instantnej kávy
150 g zmäknutého masla
60 g práškového cukru
1 balíček Šľahačky v prášku
150 ml studeného mlieka

Na ozdobenie:
1 balíček Polevy tmavej

Príprava:
1. Do zmesi na prípravu cesta primiešame kakao a pripravíme odpaľované cesto s vodou, margarínom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Na tukom vymastený plech nastriekame veterníky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Doba pečenia: asi 20 minút (prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame!)
Veterníky necháme vychladnúť.
Zo zmesi na prípravu krému uvaríme krém podľa návodu na obale. Počas varenia krému pridáme kávu. Maslo vyšľaháme s cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka a po častiach doň na najvyššom stupni zašľaháme vychladnutý krém. Veterníky pozdĺžne rozkrojíme. Na vychladnuté spodné časti nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka krém.
Šľahačku ušľaháme s mliekom podľa návodu na obale, naplníme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na krém.
Na ozdobenie v kastróliku vo vodnom kúpeli rozpustíme polevu. Vrchnú časť veterníkov zľahka namočíme do rozpustenej polevy a položíme na šľahačku. Odložíme do chladničky.

Autor: Marta Turociová
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 0




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí)








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio