Potrebujeme:
600 g manga olúpaného a nakrájaného
300 g jabĺk očistených a nakrájaných
100 ml vody
1 Vanilkový struk „Bourbon“
1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker
Príprava:
1. Mango spoločne s jablkami rozmixujeme pomocou ponorného mixéra na jemné pyré a pridáme vodu.
2. Vanilkový struk pozdĺžne rozkrojíme, nožom vyškriabeme dreň a pridáme do pyré. Vo veľkom hrnci ovocnú zmes dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Tip: Pyré podávame s lievancami alebo palacinkami.