Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.




KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Ovocie
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Jahodový kompót dátum pridania
26-04-2005




Jahody majú byť dobre vyfarbené, bez zeleného hrotu, chutné a zdravé. Spracujeme ich bezprostredne po obratí, pretože sa rýchlo kazia a strácajú akosť a nutričnú hodnotu. Jahody je výhodné umývať pred odstopkovaním, najmä ak sú veľmi znečistené hlinou a pieskom. Umývame ich vo dvoch vodách za dostatočného premiešavania plodov rukou. jahody odstopkujeme tak, že krúživým pohybom vytrhneme stopku s okvetím, pričom lôžko ostane v plode. Súčasne s odstopkovaním jahody triedime na dve skupiny, a to jahody určené na kompótovanie a a na jahody určené napr. na lekvár, džús a iné. Odstopkované jahody ešte opláchneme alebo osprchujeme a plníme do pohárov. Pritom ich potriasame a vrchnú vrstvu urovnáme tak, aby siahala asi 5 mm od okraja pohára.







Príprava nálevu:
Na 1L vody odvážime 700 g cukru, na 1 kg cukru odmeriame 1,4L vody.

Sterilizácia:
Jahodový kompót často plesnivie, preto sa majú spracovať len zdravé a čerstvé jahody a kompót treba dostatočne sterilizovať. Sterilizujeme najlepšie vo vodnom kúpeli pri teplote okolo 85 oC za 15 minút.

Autor: dg
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 1



1 .. bez mena .. 02-07-2015 | 12:14:40




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí)








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio