KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Ovocie
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Kompót z čiernych ríbezlí dátum pridania
26-04-2005


Ríbezle oberáme, keď sú plody ešte pevné a čo najskôr ich spracujeme. Dobre umyté bobule ručne odstopkujeme, pričom ponecháme zvyšky okvetia. Vylúčime plody veľmi drobné, mäkké a porušené a plníme ich až po hrdlo a mierne ich potriasame.





Príprava nálevu:
Na 1L vody odvážime 800 g cukru, na 1 kg cukru odmeriame 1,25L vody.

Sterilizácia:
Sterilizujeme pri teplote 75 - 80 oC 10 minút až 15 minút.

Čierne ríbezle oproti citrusovým plodom obsahujú niekoľkonásobne väčšie množstvo pre ľudský organizmus nevyhnutného vitamínu C. V kompóte sa po sterilizácii uchová 50% pôvodného vitamínu C, čo sa približne rovná 2-násobnému množstvu v porovnaní s pomarančmi. Pomerne vysoký obsah cukru v náleve napomáha stabilizáciu vitamínu počas uskladňovania.

Autor: dg
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 1



1 Tomas 24-06-2018 | 16:17:29
asi ste sa trochu pomylili s tym mnozstvom cukru ...




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí)








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio