KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Jedlá zo zeleniny
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Halloweensky tekvicový „páj“ dátum pridania
16-10-2015


Doba prípravy: asi 40 minút, doba pečenia: asi 60 minút. Potrebujeme koláčovú formu (Ø 27 cm).


Potrebujeme:
Na náplň:
500 g tekvice
2 PL slnečnicového oleja
1 cibuľa
1 zarovnaná KL soli
½ KL mletého čierneho korenia
1 zarovnaná KL provensálskeho korenia
100 ml zeleninového vývaru
150 g šunky
3 vajcia
125 g kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
1 zarovnaná PL Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
100 g strúhaného syra (napr. eidamu)
3 zarovnané PL lúpaných tekvicových semienok

Na cesto:
350 g hladkej múky
½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva
1 zarovnaná KL soli
175 g zmäknutého masla alebo margarínu
1 bielok
50 ml mlieka

Na potretie a posypanie:
1 žĺtok
1 PL mlieka
3 zarovnané PL lúpaných tekvicových semienok

Príprava:
1. Na prípravu náplne tekvicu olúpeme, odstránime jadierka a nakrájame na malé kocky. Olej zohrejeme vo veľkom hrnci, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, tekvicu, soľ, čierne korenie, provensálske korenie. Zalejeme zeleninovým vývarom, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť 10 minút. Zmes rozmixujeme ponorným mixérom a necháme vychladnúť.
2. Na prípravu cesta zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ, maslo alebo margarín, bielok, mlieko a ručne vypracujeme na hladké cesto. Polovicu cesta vyváľame, prenesieme do vymastenej koláčovej formy, vytvoríme okraj s výškou 3 cm a dno poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.
Elektrická rúra: 200°C
Teplovzdušná rúra: 180°C
Plynová rúra: stupeň 3-4
Doba pečenia: asi 15 minút
3. Korpus necháme vychladnúť.
4. Do rozmixovanej tekvice vmiešame nakrájanú šunku, vajcia, kyslú smotanu, roztlačený cesnak, škrob, syr a lúpané tekvicové semienka. Náplň nalejeme na predpečený korpus a uhladíme. Druhú polovicu cesta vyváľame na placku, prenesieme na náplň a zľahka pritlačíme k okraju formy.
5. Cesto potrieme žĺtkom rozmiešaným v mlieku, posypeme tekvicovými semienkami, vložíme do rúry a pri rovnakom nastavení rúry dopečieme.
Doba pečenia: asi 45 minút
„Páj“ chutí úžasne teplý aj studený.

Autor: zdroj MT
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 0




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí)








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio