Kaleráb má vysoký obsah vitamínov B, C, železa, horčíka a mangánu. Takisto obsahuje draslík, ktorý má prirodzene odvodňujúce účinky.
Sladký mladý kaleráb je veľmi chutný v surovom stave. Najlepší je od mája do neskorého leta, vtedy ho ponúkajú výhradne domáci pestovatelia. Ak pokvapkáme kaleráb olejom s obsahom E vitamínu, uvoľnený selén chráni tuky v krvi pred vplyvom voľných radikálov a pomáha predchádzať artérioskleróze.
Kaleráb počas rastovej fázy neúnavne hromadí minerálne látky a stopové prvky a na náš organizmus pôsobí ako multivitamínový kombinovaný preparát priamo z prírodnej lekárne.
Kaleráb:
spevňuje pokožku a vlasy
zabezpečuje energiu a vitalitu
posilňuje imunitný systém, pomáha predchádzať infekciám
zabezpečuje mentálnu sviežosť a koncentráciu
podporuje bunkový metabolizmus a krvotvorbu
stimuluje okysličenie a dýchanie buniek
posilňuje srdce
zlepšuje náladu, pomáha prekonávať stres
má odvodňujúce účinky
pomáha redukovať hmotnosť
Týždňová kalerábová kúra má blahodarné účinky na náš metabolizmus. Výhodou kalerábu je, že ho vždy môžeme jesť inak - surový a nastrúhaný, dusený ako prívarok, v zeleninovej polievke, no môžeme ho aj odšťaviť a piť iba šťavu. Kaleráb obsahuje dusičnany, preto ho druhýkrát nezohrievame.