Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.




KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Zelenina
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Zelená fazuľka dátum pridania
03-07-2009


Obsahuje veľa rastlinných bielkovín a podporuje regeneráciu buniek v organizme.







Je mnohostranný liek, obsahuje veľa železa, vápnika, draslíka, vitamínu C a vitamíny skupiny B. Vďaka vysokému obsahu vlákniny má dobré účinky na črevá a viaže tuky a jedovaté látky. Zelená fazuľka lieči ochorenia pečene.
Je najlepšia v tomto letnom období - lusky ešte nemajú hrubé vlákna, ktoré musíme inak odstrániť. Je preto vhodné v záhradke ju pooberať a zúžitkovať nielen teraz čerstvú, ale aj zavariť ju na zimu.

náš tip: Sterilizovaná fazuľka:
Konzervujeme mladé struky bez vlákien s nedozretými semenami. Rezy dlhé cca 2 cm povaríme cca 10 minút vo vode, ochladíme a naplníme po povrch do zaváracích pohárov. Zalejeme mierne kyslým nálevom (0,1 l octu na 1 l vody), pretože stačí jedna sterilizácia pri teplote 100 st C a to najmenej 45 minút. Pred plnením do fliaš musíme fazuľku uvariť do mäkka, pretože v okyslenom náleve už nezmäkne.

Autor: Ester Ríklová, foto: FLORA.sk
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 4



1 majca 13-08-2009 | 13:18:42
robila som fazulku na tento sposob je naozaj super .mam iny recept ale zdlhavejsi odteraz budem pouzivat vas velka vdaka

2 .. bez mena .. 10-07-2016 | 11:29:38

3 Černayxová 03-08-2016 | 13:59:20
Presne som potrebovala počuť to, že fazuľku treba najprv uvariť do mäkka, pretože ja som voľakedy veľmi dávno zavarila takúto zelenú fazuľku, bez predvarenia do sladkokyslého nálevu a fazuľu potom nie a nie uvariť do mäkka..

4 .. bez mena .. 11-10-2016 | 17:01:45




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí. Zásady ochrany osobných údajov nájdete TU. )








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio ochrana osobných údajov