Je mnohostranný liek, obsahuje veľa železa, vápnika, draslíka, vitamínu C a vitamíny skupiny B.
Vďaka vysokému obsahu vlákniny má dobré účinky na črevá a viaže tuky a jedovaté látky.
Zelená fazuľka lieči ochorenia pečene.
Je najlepšia v tomto letnom období - lusky ešte nemajú hrubé vlákna, ktoré musíme inak odstrániť. Je preto vhodné v záhradke ju pooberať a zúžitkovať nielen teraz čerstvú, ale aj zavariť ju na zimu.
náš tip: Sterilizovaná fazuľka:
Konzervujeme mladé struky bez vlákien s nedozretými semenami. Rezy dlhé cca 2 cm povaríme cca 10 minút vo vode, ochladíme a naplníme po povrch do zaváracích pohárov.
Zalejeme mierne kyslým nálevom (0,1 l octu na 1 l vody), pretože stačí jedna sterilizácia pri teplote 100 st C a to najmenej 45 minút. Pred plnením do fliaš musíme fazuľku uvariť do mäkka, pretože v okyslenom náleve už nezmäkne.