Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.




KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Zelenina
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Baklažán dátum pridania
17-08-2011


Predstavte si, že baklažán poznali v Indii pred 3000 rokmi? Baklažán obsahuje veľa minerálov - draslík, horčík, mangán, vápnik aj železo.


Pri nákupe zvykneme si vybrať menšie neprezreté plody. Ak pripravujeme väčšie a staršie plody, vopred ich nakrájame a posolíme. Asi po štvrť hodine sa vyplaví tekutina a zmizne aj horká príchuť.
Baklažány sa dajú pripraviť na mnohé spôsoby. Napr. baklažán na smotane, pečený baklažán so syrom, plnené baklažány, musaka z baklažánov, baklažán plnený ryžou, obaľované baklažány, vyprážaný baklažán, marinovaný baklažán, alebo baklažánový koláč so strúhaným syrom, baklažánový koláč po sicílsky, baklažány na spôsob francúzskych zemiakov, prekladané s osmaženou cibuľkou a zemiakmi a tenko na kolieska nakrájaný baklažán, nakoniec posypané postrúhaným syrom.

Ochutnali ste už vyprážaný baklažán s jogurtom?
Dva baklažány ošúpeme, pokrájame na plátky a posolíme. Keď zvlhnú, obalíme ich v hladkej múke a prudko opražíme na oleji. Opražené plátky potrieme cesnakom potretým so soľou a zložíme ich na seba, aby sa preležali. Po chvíli plátky rozložíme na misu a prelejeme jogurtom, ktorý sme predtým rozmiešali, osolili a pridali rozotretý cesnak. Podávame s tmavým chlebom.

Autor: lg, foto: FLORA.sk
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 0




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí)








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio