Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.




KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Zdravie
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Zdravý cesnak dátum pridania
24-02-2009


Cesnak sa pôvodne používal ako liečivá rastlina a v ľudovom lekárstve je obľúbený doteraz.

cesnak



Pestujeme ho aj v našich záhradkách. Zimný cesnak sadíme koncom septembra a zberáme v júli, jarný dozrieva v auguste.
Cesnak poznali už v 15.storočí pred Kristom. V papyruse z tohoto obdobia našli aj cesnakové recepty na odstránenie rôznych chorôb. Otroci, ktorí pracovali na stavbe pyramíd dostávali denný prídel cesnaku proti nákazlivým chorobám a predchádzaniu horúčkam.





Obsahuje unikátny stopový prvok germánium, ktorý chráni pred rakovinovými bunkami. Silica alicín, ktorá po konzumácii cesnaku ničí baktérie a huby, znižuje hladinu cholesterolu a hladinu tukov v krvi. Jeho chemické zloženie pozitívne ovplyvňuje tráviacu sústavu, srdce, pečeň, slezinu a slinivku. Zlepšuje prekrvenie organizmu, pomáha pri ochoreniach žíl aj pri črevných problémoch.
Obľúbený je aj v slovenskej kuchyni známy je pri konzumácii hrianky alebo zemiakových placiek. Používame ho pri rôznych prípravách mäsa, prívarkov, alebo rôznych šalátov. Netreba to však s konzumáciou nepreháňať.

Poznáte cesnakovú polievku z Balkánu?

Potrebujeme:

4 strúčiky cesnaku
0,5 l vody
2 kúsky hriankového chleba
1 pl. oleja
1 kocka polievkového bujónu
1 čl slivovice

Príprava:
Na kocky pokrájaný hriankový chlieb opražíme na oleji, pridáme roztlačený cesnak. Vodu uvedieme do varu, pridáme kocku bujónu a všetko nalejeme na cesnak s chlebovými kockami. Pridáme čajovú lyžičku slivovice.
Dobrú chuť!

Autor: Roman Baro
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 0




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí)








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio