Reďkovková bulvička sa tvorí pod zemou a z pôdy nasáva cenné stopové prvky a vitamíny. Na ochranu pred baktériami i pažravými chrobákmi vytvára prírodnú účinnú zbraň - horčicový olej, ktorý odoženie aj toho najväčšieho nepriateľa.
Účinok horčicového oleja pociťujeme my ľudia pri prvom zahryznutí - antibakteriálne a antimykotické účinky sa prejavujú pálením, ktoré tento olej vyvoláva. Reďkovka obsahuje množstvo vlákniny, ktorá podporuje peristaltiku a urýchľuje prechod potravy črevami. Rýchlejšie dochádza k vylučovaniu toxínov a škodlivín, zmierňuje sa zápcha a zlepšuje sa činnosť čriev. Reďkovka má pozoruhodný obsah kyseliny listovej, potrebnej na krvotvorbu, rast, činnosť mozgu a nervov, i vitamínu C, ktorý posilňuje obranyschopnosť organizmu a zabezpečuje mentálne zdravie. Okrem toho je reďkovka významným dodávateľom selénu, ktorý chráni naše bunky pred nebezpečnými voľnými radikálmi a tým blahodarne pôsobí na náš imunitný systém. Reďkovka okrem toho rozpúšťa hlieny, čistí oblasť nosohltana, dezinfikuje sliznice a pomáha predchádzať infekciám. Tskisto znižuje hladinu cholesterolu a tukov v krvi, má preventívne účinky proti vytváraniu žlčových, obličkových a močových kameňov.
Reďkovku by sme mali mať stále doma, aby sme si mohli zahryznúť, keď nám príde na chuť niečo pikantné. Samozrejme, nesmieme to preháňať. Šesť reďkoviek denne celkom postačí zlikvidovať baktérie na slizniciach ústnej dutiny, nosohltana, pažeráka, žalúdka i hornej časti tenkého čreva.