Výluh z cibule, jej šťava s cukrom alebo medom pomáha pri kašli a nachladeniu.
Účinné látky, ktoré cibuľa obsahuje, bránia vytváraniu usadenín v cievach a ich upchávaniu. Upravujú hladinu cholesterolu. Znižujú zlý a zvyšujú dobrý cholesterol.
Pravidelná konzumácia cibule spevňuje kosti - zvyšuje ich hustotu a pomáha znížiť riziko zlomenín. Pomáha tiež chrupavkám,šľachám a tkanivám.
Pomáha pri cukrovke a obezite. Obsahuje chróm, ktorý ovplyvňuje hladinu cukru.
Silný antioxidant guercetin aj v malom množstve cibule pôsobí preventívne proti rakovinovému bujneniu predovšetkým hrtanu, vaječníkov a čriev.
Aj malá porcia cibule dokáže znížiť vplyv látok spúšťajúcich v tele zápalové procesy.
Keď malý plátok cibule priložíte na poštípané miesto, zabránite opuchnutiu a bolestivému páleniu.
Ďalšími výhodami cibule je to, že tým, že je ostrá, jej pravidelná konzumácia znižuje riziko tvorby žalúdočných vredov. Obsahuje v zelených častiach vňate vitamín A a pôsobí antimikrobiálne. Tiež vitamín C podporujúci imunitný systém.