Potrebujeme:
15 dkg práškového cukru
5 vajec
5 PL teplej vody
15 dkg polohrubej múky
1 trvanlivú šľahačku
2x vanilkový cukor
2x kyslá krémovitá smotana
Postup:
Cukor, žĺtka, 5 lyžíc teplej vody šľaháme do zhustnutia. Pridáme a pomaly zmiešame múku a sneh z bielkov. Vylejeme na vymazaný, posypaný plech a upečieme korpus, ktorý po vychladnutí potrieme hmotou:
P l n k a:
Vyšľaháme 1 trvanlivú šľahačku s 2 vanilkovými cukrami.
Po vyšľahaní vmiešať 2 kyslé krémovité smotany.
Hmotu rozotrieť na korpus, poklásť ovocím - jahodami alebo marhuľovým kompótom, broskyňovým, kiwi a pod. (pozor, banán černá).
Dáme do chladničky, aby sa odležal, ak to vydržíte, do druhého dňa.
Koláč je báječný, najlepší s čerstvými jahodami.
Dobrú chuť!