Potrebujeme:
500 g hladkej múky
250 g rastlinného tuku
2 vajcia
100 g práškového cukru
½ vrecúška prášku do pečiva
Na plnku:
800 g očistených jabĺk
150 g práškového cukru /ak sú jablká sladké,tak menej/
1 lyžičku mletej škorice
Príprava:
Z múky preosiatej s práškom do pečiva, tuku, vajec a práškového cukru vypracujeme na doske hladké lesklé cesto, ktoré rozdelíme na 2 diely.
Jeden diel rozvaľkáme pomocou valčeka prenesieme na slabo pomastený plech, navrstvíme postrúhané jablká, zmiešané so škoricou a cukrom (ak sú jablká veľmi šťavnaté, trošku ich vyžmýkame alebo cesto pod nimi posypeme pomletými orechami /alebo strúhankou/ alebo
postrúhanými piškótami/ zakryjeme druhým rozvaľkaným dielom cesta, vrch popicháme vidličkou a upečieme.
Upečený a vychladnutý koláč úhľadne pokrájame a posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!