KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Grilovacie recepty
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Tuniakové hamburgery so zázvorovo-horčicovou majonézou pre 6 osôb dátum pridania
28-02-2005


Čerstvý tuniak je zdravou alternatívou hamburgerov. Tento grilovaný sendvič môže byť aj s mečúňom, lososom a inými rybami. Sendvič môžeme dochutiť kúskami rajčín alebo avokáda, ktoré poukladáme pozdĺž šalátu.


Potrebujeme:
1/3 pohára majonézy
2 čajová lyž. čerstvej citrónovej šťavy
1 čajová lyž. sezamového oleja
1 1/2 čajová lyž. očisteného a nastrúhaného čerstvého zázvoru
1 lyžica horčice
1 strúčik cesnaku, nasekaný soľ, korenie
6 kvalitných hamburgerových žemlí, rozkrojené



1kg filé z tuniaka, asi 2cm tenké, nakrájajte na 6 rovnakých častí
olivový olej
6 veľkých šalátových listov
6 pásikov tenkých pásikov červenej cibule

Príprava:
Pripravte si oheň v grile. V malej miske zmiešajte spolu majonézu, citrónovú šťavu, sezamový olej, zázvor, horčicu, cesnak, soľ a korenie. Štetcom zľahka potrite nakrojenú časť pečiva touto majonézovou zmesou. Potrite olejom rošt. Položte naň pečivo, nakrojenou (a natretou) stranou dolu asi 10 cm od ohňa a grilujte do zlatista. Pečivo potom položte v blízkosti grilu tak, aby sa udržiavalo teplé a nešpinilo sa od uhlíkov.
Štetcom jemne natrite tuniaka olivovým olejom a položte ho na rošt. Grilujte ho do zlatista na jednej strane asi 4 minúty. Potom ho otočte, dochuťte soľou a korením. Pokračujte v grilovaní, kým aj táto strana nebude do zlatova, ale ešte stále ružová v strede, 3 - 4 minúty, alebo podľa chuti.
Vezmite z grilu a položte každý jeden kúsok tuniaka na polovičku pečiva. Dajte navrch majonézovú zmes, list šalátu, pásik cibule a prikryte druhou polovicou žemle. Podávajte ihneď.
Dobrú chuť!

Autor: flora.sk
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 0




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí)








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio