KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Grilovacie recepty
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Pikantný šalát z grilovaného kuraťa pre 4 až 6 osôb dátum pridania
28-02-2005


V Taliansku tento šalát volajú *pollo forte*, čo znamená *štipľavé kura*, pre chuť, ktorú mu dodávajú feferónky. Stupeň štipľavosti je na vás - pridajte alebo uberte chili papriky podľa vašej chuti. Šalát je možné konzumovať buď samostatne alebo ako prílohu k jedlu. Servírujte v miske.




Potrebujeme:
4 vykostené a očistené kuracie prsia, rozpoliť
1 lyžicu olivového oleja
2 červené, zelené, žlté alebo oranžové papriky očistené, nakrájané na veľmi tenké pásiky a zmiešané dokopy
1 čerstvá chili paprika, očistená, nakrájaná na veľmi tenké pásiky
1/2 čerstvá jalapeno paprika, nadrobno nakrájaná

1 malá červená cibuľa, natenko nakrájaná
soľ, korenie
2 strúčiky cesnaku, rozotreté
1/2 čajovej lyž. červenej papriky
3 lyž. červeného vínneho octu
5 lyž. panen. oleja
1kg rajčín najlepšie rôznofarebné (červené, žlté, zelené, oranžové), rozpoliť
1/2 pohára olív
40 čerstvých malých listov bazalky

Príprava:
Pripravte oheň v grile.
Natrite kuracie prsia s 1 lyž. olivového oleja. Položte ich na gril asi 10 cm od ohňa a grilujte do zlatohneda na jednej strane asi 4-5 minút. Potom otočte a opekajte do zlatohneda aj na druhej strane a do tmava v strede, 4 - 5 minút.
Dajte ich na krájaciu dosku, nechajte vychladnúť asi na 20 minút, potom ich krájajte proti smeru vlákna na veľmi jemné kúsky.
Nakrájané kuracie mäso dajte do veľkej misy, pridajte papriku, chili a jalapeno papriku a cibuľu. Dobre premiešajte a dochuťte soľou a korením. Prikryte a nechajte odležať.
V malej miske zmiešajte cesnak, červenú papriku, ocot a olivový olej. Pridajte soľ, korenie. Túto zmes vlejte do kuracej zmesy, zmiešajte a na 15 minút dajte do chladničky. Potom pridajte rajčiny, olivy a bazalku do kuracej zmesy. Dobre premiešajte a dajte do servírovacej misy alebo na samostatné taniere. Šalát by mal mať izbovú teplotu.
Dobrú chuť!

Autor: flora.sk
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 0




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí)








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio