KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Dobré rady
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Čas hrášku dátum pridania
13-06-2008


Už zopár dní na záhradkách dozrievajú prvé lusky hrášku. Čerstvý, mladý hrášok nielen výborne chutí, ale obsahuje i množstvo vitamínov a minerálnych látok.

HRASOK



Hrášok obsahuje 76% vody, 6% bielkovín, 13% sacharidov a do 2% vlákniny.

Z minerálnych látok obsahuje veľa draslíka a fosforu, nechýba horčík, vápnik, železo a ďalšie prvky. Mladý hrášok obsahuje veľa C vitamínu - asi 30 mg na 100 gramov.
Hrášok konzumujeme surový i tepelne upravený, v polievkach, prílohách, s ryžou, cestovinami alebo ako súčasť mäsitých pokrmov.
Uchovať hrach môžeme tak, že ho 3 minúty povaríme v slanej vode a zamrazíme. Alebo aj inak - hrášok nachystáme do zaváracích pohárov, prevaríme 1 liter vody, pridáme cez sitko preosiate deko a zalejeme hrášok, ktorý je v pohároch. Zaváracie poháre uzavrieme a dáme sterilizovať.

Autor: Ester Ríklová
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 1



1 gorol 06-07-2011 | 16:46:02
vyskusame odpovieme




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí)








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio