S postrekom začíname krátko po vypučaní a ukončíme najneskôr pred kvitnutím.Pri postreku by sa teplota mala pohybovať nad 15 st.C. Nezabudnime ani na ribézle, ktoré poškodzuje voška ribézľová a vytvára na listoch červenofialové pľuzgiere. Ďalej postrekujeme jablone a hrušky proti chrastavitosti a múčnatke. Jablone ihneď po odkvitnutí ošetrujeme vhodnými postrekami proti piliarkam, ktoré spôsobujú červivosť jabĺk.
Marhule aj višne ošetrujeme na začiatku a na konci kvitnutia proti monilióze kvetov a výhonkov. Broskyne ošetrujeme prvýkrát v štádiu pučania proti kučeravosti. V prípade daždivého počasia postrek opakujeme asi 10 dní po vypučaní - najneskôr pred kvitnutím broskýň.
Pozor tiež na múčnatku, ktorá sa šíri za suchého a teplého počasia. S postrekmi začíname najneskôr po zistení prvých príznakov ochorenia.
Postrekmi tiež zabránime múčnatke egrešov, antraknóze ribézlí-krátko pred kvitnutím.
Vinič ošetríme tesne pred pučaním proti erinóze a akarinóze viniča, kde v minulom roku boli zistené poškodenia listov.