Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.




KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Kam vo voľnom čase
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Malé Taliansko pod Karpatmi - Golf Resort Skalica dátum pridania
08-11-2013


Keď uvidel Karel Skopový senior (zakladateľ známej golfovej dynastie) po prvýkrát rozľahlú rovinu od Bielych Karpát smerujúc k rieke Morava v blízkosti vinohradov a keď typický skalický vietor rozvlnil trávu, hneď vedel, že je to to správne miesto pre milovníkov golfu. V tejto harmónii prírody nazval domáce ihrisko Golf Clubu Skalica malým Talianskom.


Mať ideálne miesto je jedna vec, ale pretaviť ho do ihriska s profesionálnymi kvalitami je už ťažšie. Jeden z najlepších architektov golfových ihrísk Hans–Georg Erhardt si zobral neľahkú úlohu na svoje plecia, aby v meste zvonov a najmä vetra navrhol a zrealizoval golfové ihrisko. Podľa slov Karla Skopového juniora je veľmi náročné udržovať ihrisko v top stave, aby bolo stále rovnako atraktívne za každého počasia počas sezóny. Skalický Golf Resort touto úlohou poveril takisto jedného z prvej ligy záhradníkov, s ktorého prácou sú mimoriadne spokojní. Škoda, že sme tu boli na jeseň, keď už bola tráva pokosená a ihrisko sa pomaly ale isto chystalo zazimovať. Najkrajším obdobím je podľa Karla seniora jún/júl, keď sa červená tráva sa vlní vo vetre a vyzerá ako more...


Golfová akadémia Skopový (GAS) ponúka výučbu vo všetkých okruhoch golfu (plný švih, krátka hra, putting, pravidlá, atd.) pod dohľadom špičkových trénerov, ktorí využívajú najmodernejšie technológie a softvéry (napr. pohľady z viacerých kamier). Zároveň vyučujú v analytickom fittingovom štúdiu. Ich najväčšou devízou je rešpektovanie individuálneho talentu klientov. Všetci tréneri v akadémií sú profesionáli.


Video:




Skalicu si vybrali pre jej strategickú polohu - je veľmi blízko Rakúska, ale aj Čiech a rovnako blízko to je aj do Bratislavy. Veľa tu fúka, tráva je prekrásna, jamky sú olemované kopčekmi, reliéf zeme je výborný... K. Skopový so spokojným úsmevom dodáva: "Toto miesto pochválila aj Európska golfová asociácia a profesionálni hráči sú nadmieru spokojní s 18-jamkovým ihriskom...". K dobrému menu Skalice prispieva aj to, že bola vyhlásená za najbezpečnejšie mesto na Slovensku. Malebné mesto s upravenými fasádami domov, čistými ulicami, s ponukou kultúrneho a športového vyžitia má k dispozícii aj dostatok ubytovacích priestorov.


Ako už meno v názve akadémie napovedá, hybnou silou celého projektu sú členovia zo známej golfovej dynastie Skopových (Karel senior, Karel junior a Petr). Každý z trojice Skopových má golfistom čo dať.
Karel Skopový senior sa venuje golfu viac ako 30 rokov a „golfovo" vychoval nielen svojich dvoch synov, ale tiež celú radu reprezentantov a kvalitných hráčov z Českej republiky a zo zahraničia. Väčšinu svojej golfovej a trénerskej kariéry prežil v Karlových Varoch, ale v súčasnej dobe rozširuje pole svojej pôsobnosti aj na Prahu a dokonca aj na Slovensko. Je uznávaným a vyhľadávaným odborníkom na techniku švihu a dokáže odovzdávať svoje bohaté skúsenosti s golfom vo všetkých jeho formách.


Karel Skopový junior patril na prelome tisícročia k najtalentovanejším golfistom v strednej Európe a v roku 2000 vyhral celú EPD Tour.
Dvojicu renomovaných trénerov dopĺňa Petr Skopový, ktorý do projektu akadémie prináša herné skúsenosti a rady elitného českého profesionálneho hráča.

Skopoví žijú golfom a berú ho ako poslanie. V Českej republike majú len jednu akadémiu, na Slovensku takisto. Patrí však k najväčším a viac akadémií neplánujú, je to ich politika. Ich golfové ihrisko sa nehrá na nóbl, členstvo v porovnaní s ostatnými nie je až také drahé.
Na Slovensku funguje GAS štyri roky a riadia sa myšlienkou, že sa nič nesmie znásilňovať. Akadémia ide trendom Ameriky, keď sa telo naučí správne pracovať, potom to ide už automaticky.



Princíp Golfovej akadémie Skopový je 60 x 30

A čo to znamená? Jednoduchá matematika, ktorú keď dodržíte, môžete si povedať, že dokážete hrať golf. Šesťdesiat pohybov denne, tridsať dní za sebou. Ďalší mesiac už to ide automaticky, pretože telo si pohyby zapamätá. Ako prvé je potrebné naučiť sa držať telo, stabilitu, až potom chytať do ruky palicu a odpaľovať. Akadémia ide cestou jednoduchosti pohybu, ruky sa napriahnu... ak sa to raz naučíte, už to nikdy nezabudnete.
Golf je tímová a gentlemanská hra, ktorú dokáže naučiť každý. Podľa Karla Skopového seniora je najväčšou chybou chcieť byť hneď šampión. Ako perličku uviedol, že jeho najstaršou žiačkou bola hráčka z Nemecka, ktorá sa v jej 66. rokoch naučila hrať golf.




GAS búra predstavy o tom, že golf patrí len starým biznismenom

Akadémia sa zameriava aj na tréningy detí a mládeže. Pobyt na čerstvom vzduchu, behanie po tráve, ťukanie do loptičky... Vždy je lepšie, keď rodina trávi čas spoločne. Aj vtedy, keď dospelí relaxujú pri golfe, či si dohadujú biznis a deťom všetkých vekových kategórií sa venujú tréneri. S ohľadom na vek a na úroveň volia vhodnú stratégiu, aby deti (ale aj dospelí) to nevzdali skôr ako vôbec začnú. Detský tréning je iný, hravý... Majú svoje farebné palice, svoje loptičky (tzv. SNAG sada). "Keď sa dieťa do niečoho zakusne, je to lepšie, ako keď ho rodič núti," K. Skopový vie o čom hovorí, pretože svojich dvoch synov priviedol k tomuto športu a nie vždy to bolo ružové. "Deti treba podporovať, motivovať, nie nútiť." Ideálny vek začať hrať golf vlastne ani nie je. Skôr spodná hranica je určená tým, kedy dieťa začína mať disciplínu a dokáže rešpektovať autority. A to je zvyčajne v školskom veku. No to neznamená, že mladšie deti nemajú čo robiť na golfovom ihrisku. Práve naopak - dôkazom toho je i to, že skalickí škôlkári z MŠ Slniečko každý pondelok majú tréning, na ktorý sa vždy veľmi tešia. Iste z niektorých vyrastú hviezdy golfu na Slovensku.




A že golf nie je len upäté ťukanie do loptičky na čerstvom vzduchu s priateľmi, ale je to v podstate zábava, potvrdil svojou golfovou exhibíciou Petr Trčka: "Celé vystúpenie vzniklo náhodou. Princíp je v tom, že keď sa to naučíte s golfovou palicou, potom to ide už so všetkým...". Takže s troškou nadsázky zistíte, že na golf vám stačí jedna palica (načo štrnásť?) a vlastne ani tú netreba, ak máte hadicu...

Služby Akadémie Skopový dokážu osloviť začínajúcich vyznávačov golfu, no môžu, vďaka vysokej profesionalite, pomôcť odbornými radami aj hráčom, pre ktorých sa stáva golf spôsobom života.



Fotogaléria k článku:
Autor:
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 3



1 MArtin 08-11-2013 | 21:05:01
ale ze uuplne vazne ma zaujima ako sa o tu travu staraju

2 J.J. 09-11-2013 | 23:45:59
Asi dobre,keď tak pekne vyzerá. :o) Si tam bol?

3 haha 12-11-2013 | 22:27:59
Ženatý chlápek se tahá se svou sekretářkou. Jednou po práci jedou k ní domů a okamžitě vlítnou do postele. Po vášnivém sexu usnou a probudí se až večer. Chlápek se fofrem oblíká a povídá: "Prosím tě, vezmi moje boty a pořádně je dole ze všech stran otři o trávník!" Holka kroutí hlavou, ale poslechne. Chlápek dorazí domů a už u dveří na něj žena vyjede, kde že se zase courá a on spustí: "Nebudu ti lhát. Randím se svou sekretářkou, dnes jsme skončili dřív, jeli jsme k ní, strávili odpoledne sexem a usnuli. Proto jedu pozdě." Žena se na něj podívá, vidí boty celé zelené od trávy a říká: "To je neskutečný, co si nevymyslíš, abys nemusel přiznat, žes celý odpoledne proflákal na golfu!"




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí. Zásady ochrany osobných údajov nájdete TU. )








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio ochrana osobných údajov